רעידת אדמה בענף ביטוחי החיים בישראל
לפני מספר חודשים הודיע הממונה על שוק ההון משה ברקת, לחברות הביטוח שעליהם להפחית את תעריפי ביטוח החיים וביטוח החיים למשכנתה באופן משמעותי.
ע"פ גורמי המקצוע צפויה הוזלה של עשרות אחוזים בעלות ביטוח החיים.
על רקע התארכות תחולת החיים הממוצעת בישראל ובסיכוי התמותה שהולכים ופוחתים
דרש ברקת מחברות הביטוח לעדכן את תעריפי הריסקים בהתאם לרמת הסיכון שעדכנת לתקופתנו, חברות הביטוח שבמשך שנים רבות לא עדכנו את תעריפי ביטוח החיים לטובת המבוטחים קיבלו את ההודעה בהלם רב.
התעריפים החדשים צפויים לחסוך לכולנו עשרות אלפי שקלים במרוצת השנים אך לצערם של המבוטחים בפוליסות הקיימות, העדכון לא יחול רטרו על מבוטחים המחזיקים נכון להיום בביטוח חיים אלה רק על מצטרפים לפוליסה חדשה.
מבוטחים קיימים המעוניינים להנות מהתעריפים המוזלים, יוכלו לפנות לחברות הביטוח שלהם ולדרוש את ההוזלה. אך חשוב לציין שההוזלה לא תגיע למבוטחים באופן אוטומטי,
וחברות הביטוח עשויות לדרוש ממבוטח המעוניין לעבור לתוכנית התעריפים החדשה הצהרת בריאות מחודשת על מנת לוודא שמצב בריאותו מאפשר לו להצטרף לתעריפים המוזלים, על כך התרעמו לא מעט מבוטחים שמצב בריאות השתנה ואין ביכולתם לעבור לפוליסה ה"חדשה" והמוזלת.
ע"פ גורמים בחברות הביטוח ההוזלה הצפויה עתידה להגיע ל- כ 30% פחות מעלויות הביטוח הנכונות ל 2018.
הרפורמה החדשה בביטוחי החיים תעודכן לעת עתה לשנתיים הקרובות ולאחר מכן תיבחן יעילותה בשנית ע"י גורמי המקצוע ברשות שוק ההון ביטוח וחיסכון.
בנוסף כדי לשמור על יציבות הפוליסות לאורך שנים רבות הכתיבה רשות שוק ההון ליצרנים(חברות הביטוח) דרישה שבה היא מבקשת מחברות הביטוח לשלם לסוכן הביטוח עמלה מדורגת לביטוח החיים דבר שיצור יציבות והחזקת פוליסות חיים לשנים ארכות יותר.
אם בעבר סוכן ביטוח היה מתוגמל על פוליסת ביטוח חיים בתנאי שהיא "תחזיק מעמד" לפחות שנה אחת, בשיטה החדשה אחרי הרפורמה סוכן הביטוח חייב שהפוליסה תחזיק 6 שנים לפחות ולא הוא יחזיר את העמלה שקיבל מהיצרן ע"פ שיטת פרוראטה.
סוכני ביטוח רבים טוענים לחוסר צדק ופגיעה אנושה בהם מהמהלך שהובילה הרשות, ורבים מהם החליטו להתאגד ואף איימו לפנות בנושא לבג"ץ.
נושאים נוספים בביטוחי חיים: