ביטוח סיעודי הינה פוליסה שאדם רוכש על מנת לא להוות "נטל" על יקיריו אם חלילה יגיע למצב של חוסר תפקוד, מצב סיעודי.
הגדרת אדם סיעודי היא אדם שכתוצאה מתאונה, מחלה קשה, או כל ליקוי בריאות כזה או אחר הגיע למצב שאינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי (לפחות %50 מהפעולה), של לפחות 3 פעולות מתוך 6 הפעולות הבאות: לקום ולשכב, להתלבש להתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ניידות. ו/או במצב של תשישות נפש.
הביטוח הסיעודי עבר וממשיך לעבור תהפוכות רבות במדינת ישראל, ובעולם המערבי כולו. לאקטוארים שתפקידם לחשב את רמות הסיכון של חברות הביטוח העבודה מול ביטוח סיעודי פרטי מאתגרת במיוחד כיוון שתחולת החיים ממשיכה לעלות,דבר הגורם ליותר ויותר אנשים להיכנס למעגל הסיעוד.
המקצוענים מבינים שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה במצב הביטוח הסיעודי של אזרחי ישראל, ויתכן ובעתיד עוד נראה בו שינויים רבים.
כמו שחווינו לא מזמן בהחלטה חסרת התקדים של ביטול הביטוח הסיעודיים הקולקטיבים
קהל היעד: קהל היעד של ביטוח סיעודי פרטי הוא כל הגילאים, כמובן שישנו סיכון מוגבר ככל שעוברות השנים, אך ישנם יתרונות רבים להצטרף לביטוח הסיעודי בגיל צעיר שבמרכזם ערכי סילק, ומחיר פוליסה קבוע.
בנושא של ביטוח סיעודי פרטי, מומלץ מאוד להיוועץ במקצוען שידע איך לנתח את הצרכים ורמת ההכנסות העתידיות שלכם, וכמו כן גם איך נכון וכדאי לשלב גם את הביטוח הסיעודי שיש לחלקנו דרך קופת חולים וקצבת הפנסיה שצפויה לנו בעתיד.
גילאי כניסה מקובלים בחברות הביטוח: 3-70
פוליסת ביטוח סיעודי פרטי מלווה עד גיל: לכל החיים
פינת האותיות הקטנות: יש לשים לב טוב טוב לכך שבפוליסות הסיעוד השונות ישנם תקופות המתנה, בדרך כלל תקופות ההמתנה הנהוגות הינם: 60 יום/ 36 חודשים / 60 חודשים
קצת מספרים:
כמות תביעות (קופ"ח+פרטי) בשנה נכון ל 2018 כ 11,890
סכום ששולם בתביעות (קופ"ח+פרטי) נכון לשנת 2018 – 2,360,099,000 ש"ח,