ביטוח אובדן כושר עבודה הינה פוליסה חשובה ביותר, תפקידה של פוליסה זו היא להעניק פיצוי חודשי עד גיל פרישה או עד החלמתו של מאבד הכושר (המוקדם מבניהם). הסכום המקסימלי שניתן לבטח מפני מקרה של איבוד כושר עבודה הוא- עד סכום מקסימלי של 75% ברוטו משכרו של הנפגע. ביטוח אובדן כושר עבודה מכסה גם במקרה של פגיעה כתוצאה ממחלה וגם מפני פגיעה כתוצאה ממחלה. ישנם מספר רבדים לרמת הכיסוי והאיכות של הפוליסה ואותם נוהגים המקצוענים לבחון ע"פ מספר פרמטרים, כעת נביא את חלקם בפניכם:
- תקופת המתנה לקבלת הפיצוי בדרך כלל : 30 יום / 90 יום
- הגדרת עיסוק : כיסוי לעיסוק ספציפי (בדרך כלל לעובדי "צווארון לבן") / כיסוי לעיסוק כללי (צווארון כחול)
- קיזוז תשלומי הפוליסה מגורם משלם אחר / תגמולי הביטוח אינם מתקזזים עם גורם אחר. (ברוב מוחלט של המקרים הכוונה בקיזוז מגורם אחר מתייחסת לביטוח לאומי)
- כיסוי למקרה של אי כושר חלקי: ישנם פוליסות המכסות מקרה של אי כושר חלקי וכאלה שרק במקרה של אי כושר מוחלט יעניקו לנו כיסוי.
קהל היעד: קהל היעד של ביטוח אובדן כושר עבודה הוא כמובן אנשים עובדים, כאלה שאם חלילה תיפגע כושר ההכנסה שלהם, המצב הכלכלי של המשפחה ידרדר ויפגע קשות.
** יש לשים לב שכחלק ממרכיב נכות תעסוקתית בקרן הפנסיה יש מרכיב שמעניק פיצוי במקרה שאדם לא יכול לעבוד. לבעלי קרנות פנסיה שמבוטחים בנוסף בביטוח אובדן כושר עבודה פרטי, מומלץ להיוועץ עם מומחה ולוודא שהסכומים והכיסוי אינם חופפים.
לאלו המבוטחים בביטוח המנהלים שימו לב, זה שיש לכם במסגרת ביטוח המנהלים כיסוי עבור אובדן כושר עבודה זה לא אומר שכל השכר שלכם מבוטח בפוליסה, מומלץ לבדוק את סכום הכיסוי בפוליסת המנהלים ובמידה והסכום נמוך מגובה 75% מהשכר ברוטו, ניתן להשלימו בתוספת תשלום.
גילאי כניסה מקובלים בחברות הביטוח: 18-60
פוליסה זו מלווה עד גיל: לרוב עד גיל הפרישה +-67, (ניתן לבחור גיל שונה בעת ההצטרפות) דבר המשפיע על גובה הפרמיה
פינת האותיות הקטנות: יש לשים לב שהפיצוי המקסימלי שעשוי לקבל מבוטח מכוחה של פוליסה זו הוא 75% מהשכר ברוטו לכן יש לשים לב לסכום שבוטח ולוודא שאין מצב של כפילות/ ביטוח "יתר"
קצת מספרים:כמות תביעות בשנה בתחום של ביטוח אובדן כושר עבודה –
נכון ל 2018 כ 11,291
סכום ששולם בתביעות נכון לשנת 2018 – 370,968,000 ש"ח